Почитай и се грижи за даровете на женствеността си

Пътят към другия ни изправя пред личното ни усещане за себе си, среща ни с истинската ни природа, среща ни със страховете и ограниченията ни, среща ни с родовите ни модели, среща ни с нараненото ни вътрешно дете, среща ни с желанието да обичаме и да бъдем обичани, срещи ни с вътрешната ни смелост и грижа към себе си.

 

Тези срещи добавят в нашата кошница на лично обогатяване вкусни и понякога не толкова вкусни плодове, но всичките полезни. Днес искам да ти споделя за един от плодовете в моята кошница: умението да почитаме даровете на личната ни женственост.

 

Вярвам, че ставаме една идея по – щастливи, когато вземем решението да прегърнем и да се свържем с женската си природа, с дълбоките си женски нужди, с поведения, които открито изразяват нашата ценност и стойност. И всеки път да избираме да бъдем автентични жени, да бъдем в контакт с красивата природа на жената в нас. Заедно с нашата дейност, с нашата кадърност, с нашите успехи, амбициозност е нужно да прегърнем истински двата основни женски дара, които носим в себе си и които са едни от най-големите подаръци за мъжа до нас и за нашите отношения с него. Важно е да ти напомняме, че свързването с женската ни природа, носи щастие първо на жената. Вярвам, че ти искаш да се усещаш щастлива, привлекателна и чувстваща любовта.

 

Смелото и топло изразяване на чувствата ни

Твоето сърце е твоята най-голяма сила!

 

Много често по пътя на своето порастване сме получили  рани, които са затворили нашето сърце да се изразява. Разбирам те и познавам това усещане. Тук съм да ти споделя, че най-топлото, което може да направиш за себе си е да избереш да се погрижиш за раните си, да избереш да обичаш заедно с тях, да започнеш да се движиш към богатия си емоционален свят. Само така ще имаш истински контакт със себе си и с другия.

 

Време е да се погрижим за вътрешния си свят, да встъпим в женската си зрялост и да поемем отговорност за емоциите и чувствата си, да бъдем по-свързани с всички палитри на чувствата си от студените, през топлите, към горещите и да започнем да се изразяваме.

 

Това е дар, който ние жените е нужно да уважаваме и да се грижим за него. Ключът е в начина, по който се изразяване и в откритостта си към себе си и мъжа до нас. Нужно е да овладеем тази сила, за да ни служи, а не за да разрушава отношенията ни с прекалена интензивност. Изразяването на чувствата ни по топъл и щадящ начин е ценно, защото внася в отношенията ни живот, естественост, свързване, сигурност. За тази цел ти предлагам следното упражнение:

 

Кои чувства обикновено потискаш или изобщо отричаш, че изпитваш? Помисли как се справяш с всяка от изброените емоции. Изразяваш ли ги открито и честно поне пред себе си? Или ги задушаваш? Или ги пренебрегваш, докато не експлодират?

Гняв/ Привързаност/ Ревност/ Похот/ Тъга/ Състрадание/ Раздразнение/ Любов/ Обида/ Страст/ Завист/ Ентусиазъм/ Тъга/ Щастие/ Болка/ Радост/ Разочарование/Смущение/ Самосъжаление/ Вина/ Срам/ Страх

Къде отиват потиснатите ти емоции? Как скритите ти емоции влияят на живота ти? Каква е цената, която плащаш?

От книгата „Да живееш с вълшебство”

Да се отворим да получаваме

 

Много години в предните си връзки се борех за обичта на другия, постоянно се доказвах,  прекалено много правех неща за другия и прекаленото малко се радвах на това, което съм.

 

Колкото повече се стремим да угодим на мъжа, да му бъдем в помощ, да му помагаме да решава проблемите си, да скриваме своите нужди и чувства и най-вече да се стремим да не му тежим, толкова повече намалява страстта във връзката, ние започваме да се бунтуваме и да губим уважението към мъжа и към себе си. Прекаленото даване води до изтощение.

 

Обменът в отношенията е жизненоважен, за да се чувстваш на място, за да се чувстваш подхранена. Обменът е свързан с това да си отворена да получаваш, да се радваш на всички жестове, действия, които другия прави за теб. Обменът също означава да признаеш, че имаш нужда от другия. Да си направила място в сърцето си да получиш от другия, това, което е важно за теб. И може би най-трудното от всичко да изразяваш пред другия от какво имаш нужда и да го помолиш да ти съдейства и помогне.

 

Прекаленото даване НЕ СТИМУЛИРА мъжа да ти дава! Разпознаването на нуждите ти. Споделянето на нуждите ти НАВРЕМЕ, отправянето на МОЛБА, възприемането на мъжа като добро, можещ, силен, НУЖЕН е това, което го СТИМУЛИРА.

 

 

Да си свързана с женската ти природа и с това, което може да дадеш в една връзка и в същото време да си свързана и открита пред  другия с това, което имаш нужда той да внесе. Има голяма разлика между това да изискваш и между това открито да споделиш своите нужди, за да имаш подхранващ съюз, съюз на взаимодействие основан на женската ти природа, такава каквато е.

 

Ето защо е важно да се цениш, да отглеждаш в себе си усещането, че си ДОСТАТЪЧНА, че си ЗНАЧИМА, че си ЦЕННА и имаш природното право да даваш и да получаваш. Че имаш природното право да си обичана и да обичаш.

 

С обич,

Марина

 

Аз съм Марина Байрактарова, Любовен психолог. Моите лични и групови програми помагат на силни и сърцати жени, да преодолеят бариерите си в обичането, да се свържат със сърцето женската си енергия, за да привлекат подходящия мъж и да сътворят отношения с него изпълнени с близост и взаимност, където той ги разбира, готов е да се развива и с него се чувстват #ценникрасивиобичани.

 

♥ Искаш ли още вдъхновяващи и полезни материали от мен. Последвай линка и се регистрирай.

 

♥ Понякога една дума, изречение, ни докосват и замислят. Споделяй, това, което те докосва, така броят на докоснатите сърца расте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *