Време е да си вземем силата!

Пожелах ги в момента, в който ги видях. Улавях блясъка, на всяко малко камъче, което улавяше светлината. И формата им – пеперуда, нежна и деликатна, ме спечели завинаги. 120 лв. За обици. Честно ли??? Заслужаваш го! Моля? Това беше вътрешния ми глас и за моя изненада се заслушах. За първи път! За първи път осъзнах, че МОГА да си позволя този ПОДАРЪК за МЕН. Усещах как сърцето ми заби лудо, кръвта ми се качи в главата. Замаях се от вълнение и оттогава това са най-скъпите ми обеци, защото са ми подарени от най-близката на сърцето ми – мен самата. Защото са израз на СИЛАТА ми, на усещането ми за МОГА. Бях го забравила напоследък…

От малка знам, че е важно да се образовам, за да съм успешна, че е важно да работя здраво, за да съм успешна, че е важно да разчитам единствено на себе си в този свят, че е важно първо да се свърши работата, а след това, ако има време да си отпочивам. И често почивката ми беше придружена с умора, физическа болка, я в кръста, я в раменете, че започвах да се чудя почивка ли е това. И често в този момент поглеждах с надежда към партньора си и исках от него да ме освободи от този товар, да ме разведри, да ми достави удоволствие и радост, защото го заслужавах. Нали?

 „Не си струва да нараняваме любимите си хора, заради неща, които е необходимо да извършим вътре в себе си. Енодиа Джудит“

Кога за последно си каза ТИ МОЖЕШ! И тук говоря за това ТИ МОЖЕШ, което е свързано със свободата да случиш това, което желаеш, това, което е на сърцето ти. Колко пъти си се свивала или спирала да покажеш дарбите, красотата, таланта си, защото не е прилично, защото е надменно, защото не си повече от другите, защото ще те отхвърлят и няма да го харесат, защото мъжете се плашат от силни жени. В енергийните центрове на човешкото тяло силата е между сърцето и желанията.

Силата служи на сърцето и желанията. Запомни го, важно е! Ако си като мен, може да си научила някъде по пътя, че силата служи на успеха, парите, ума. Че можеш и е правилно да се раздаваш за другите, да си част от пейзажа, за да оцелееш, че може да мечтаеш в тихите часове на нощта, но през деня си на полето за доказване, харесване, приемане и къртовски труд. Аз казвам: Стига толкова!

Това мое стига толкова ме поведе по пътя на среща с женствеността, тогава започнах да се уча да се отварям за желанията си. Още ми се свива стомаха от една консултация, в която с цялата сила на виждането и чувстването осъзнах, че съм забравила да желая за себе си, че да желая красиви, луксозни пътувания е израз на материализъм и снобство. Научих се да желая, но заедно с това научих, че колкото по отворено е моето сърце и колкото повече желания имам, толкова по-силен мъж ще привлека в живота си. И това звучи прекрасно, до момента, в който се събуждаш и разбираш, че си платила една висока цена: захранила си себе си с усещането, че НЕ МОЖЕШ, дала си си силата на другия в стремежа си да бъдеш женствена.

И когато АЗ МОГА е извън системата ти, тогава много танци са неизтанцувани, много картини са нерисувани, много творби не са създадени, много думи са неизказани, много места са непосетени, и много сърца остават недокоснати.

Стига толкова! 

Вземам си силата!

Тази сила, която служи на моето сърце и на моите желания. Тази сила, която ми казва Можеш! Тази, сила, която е вдъхновена от най-дълбоките ми копнежи, която стои като войн пред своята Кралица Сърце и чака нейната повеля.

Често срещам разбирането да си силна жена означава да си ненуждаеща се от никой, особено от мъже. Това е Ледената кралица от приказките. Това аз наричам самотна жена, жена на студено място, без контакт със сърцето си. Другото, което срещам е разбирането ни за женствена жена, тя има нежно сърце и желания, но без сила. Това за мен е Пепеляшка. Крие се и  слугува на всички. На един бал не може да отиде, една красива рокля, не може да си облече, а за маникюр да не говорим.

Айде стига мръзуване или криене в пепелта!

 „ За да се развием, трябва да възстановим усещането си за сила, което да е усещане за свързване, а не за доминиране, за една сила, която се поражда  отвътре, а не за сила над нещо друго. Енодия Джудит“ 

Жена, която владее силата си е жена, която е НЕЗАВИСИМА от ЧУЖДОТО МНЕНИЕ, която ВИЖДА И ЦЕНИ своите ДАРБИ, която  НЕ ЧАКА другия ДА СЛУЧИ КОПНЕЖИТЕ и, която ПИТА и ЧУВА СЪРЦЕТО си, УВАЖАВА ЖЕЛАНИЯТА си и която ЛЮЛЕЕ ТОПЛО своето ТИ МОЖЕШ! Тя знае, че едно цвете цъфти, само когато е поливано! И всеки ден идва и полива силата си, полива своето МОГА! Как? Вижда дарбите си, знае какво обича да прави,  отива в матката си и слуша какви са желанията и, гордее се със себе си. Казва си ДА! Показва се! Развива се! Рискува! Трупа опит! Избира да служи на сърцето и копнежите си!

Тази жена не се подчинява, но и не подчинява, тя не слугува, но и не и слугуват. Такава жена има крал до себе си, а не господар, такава жена се свързва и отдава и едновременно с това смело се изразява на света.

И тогава, тогава има много танци изтанцувани, много картини нарисувани, много думи изказани, много творби сътворени, много места посетени, и тогава има много сърца докоснати!

 Да бъде!

Аз мога!

С обич,

Марина

 

Аз съм Марина Байрактарова, Любовен психолог. Моите лични и групови програми помагат на развиващи се и сърцати жени, да преодолеят бариерите си в обичането, да се свържат с дарбите, сърцето и женската си енергия, за да привлекат подходящия мъж и да сътворят отношения с него изпълнени с близост и взаимност, където той ги разбира, готов е да се развива и с него се чувстват ценни|красиви|обичани.

 

♥ Искаш ли още вдъхновяващи и полезни материали от мен. Последвай линка и се регистрирай.

 

♥ Понякога една дума, изречение, ни докосват и замислят. Споделяй, това, което те докосва, така броят на докоснатите сърца расте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *