А ти, за какво си гладна?

Вярвам, че жената поела по пътя на развитието си среща партньор, който влиза в живота и, за да отрази способността и да обича, за да я срещне с вътрешното и дете, с вътрешните и рани, с болката от неудовлетворените нужди и потребности, с които често не искаме да се срещаме.

И докато не ги погледнем открито в очите, те са тези, които избират нашите партньори в живота и създават трудности и болка в контакта с другия. Искам е любимата дума на малкото дете и да искаш е естествено. За да имаме истинска среща с другия е нужно да разбираме, кога исканията ни са от позицията на раненото и гладно вътрешно дете и кога от позицията на зряла и нахранена жена.

В първия случай е ценно да се обърнем навътре, за да се нахраним и погрижим за себе си. Но често, точно в тези ситуации искаме партньора да се погрижи за нас, а това е непосилен товар за него. Вярвам, че най-големият подарък, който жената може да направи за своите отношения е да освободи партньора си от ролята на мама и тате и сама да встъпи в нея. Помни, че никога не е късно да бъдем добра майка на себе си и да поливаме корените си с обич.

Само сърце, което е нахранено вкусно с любов може да види друго.

Гладното сърце вижда само храната.

Гладът често изкривява нашите възприятия, активира страховете ни и блокира способността ни да даваме обич и топлина. Блокира способността ни да видим истински другия. Водени от него може да останем на място, където този друг не е подходящ за нас или се нараняваме взаимно, или очакваме твърде много от партньора си.

Пух, знаеш ли каква е разликата между „харесвам” и „обичам” ?!
– Не, Прасчо.. Не знам.. Кажи ми..
– Разликата е там, че ако „харесваш” едно цвете ще го откъснеш, но ако го „обичаш” ще го поливаш всеки ден!

Нашата задача като мъдри жени е да си създадем вътрешна среда, която да ни захранва. Някои жени се хранят с галене, други с комплименти, трети с разходка. Знаеш ли няма една правилна храна. Има подходяща за теб, има подходяща за мен. Обичането на себе си означава да познаваш тази храна и да избереш да си я даваш, защото храната е живот.

А ти, за какво си гладна?

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

 

Попадаш ли на мъже, които не са готови/не искат да се ангажират или пък всичко е хубаво в началото и после той прекъсва, или пък толкова се съмняваш в себе си и страхуваш, че ще си тръгне, че си в постоянно напрежение, или пък си във връзка, но сякаш не те цени и зачита като жена!

>> Добре дошла на Лична консултация с мен, където топло и неосъждащо да погледнем твоята ситуация. Разбери повече тук >>> www.marinabayraktarova.com/индивидуални-програми/лична-консултация/

 

♥ Искаш ли още вдъхновяващи и полезни материали от мен. Последвай линка и се регистрирай.

 

♥ Понякога една дума, изречение, ни докосват и замислят. Споделяй, това, което те докосва, така броят на докоснатите сърца расте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *