За мен

Благодаря ти, че си тук. Аз съм Марина и любовният ми живот винаги е бил много важен за мен, но дълги години имах отношения с мъжете, изпълнени предимно с болка и трудности.

 

Чувствах, че е нужно да полагам усилия, за да спечеля любовта на мъжа до мен, избирах мъже, които не избираха мен, бяха обвързани, работата им беше по-важна, живееха в друг град. Липсваше ми внимание, нежност, усещане, че съм желана и харесвана жена. Трудно казвах НЕ и съответно се съгласявах на дейности и условия, които не ми харесваха, само и само да не се разделим и да остана САМА. Не знаех как да общувам с мъжа до мен, за да създавам близост и свързване. Отвън не показвах своята дълбока уязвимост, но във вътрешния си свят се съмнях в себе си и стойността си, като жена. В резултат често критикувах, обвинявах, исках да ги променя, но дълбоко в сърцето си копнеех за нежност, да се чувствам ценна и обичана жена.

 

Понякога ми е трудно да си призная, че живях така твърде дълго – далече от себе си и потисната. Бях гладна за повече нежност, разбиране, усещане за жена. И на този глад съм благодарна! Този глад ме извади да си тръгна от партньора си и ме отведе по пътя към свързването с мен и вътрешната сигурност. Днес осъзнавам, че това пътуване е почти невъзможно да осъществиш сам и съм благодарна на срещата ми с хора, които ми дадоха  подкрепа.

 

Чрез тях се научих да се подхранвам отвътре, да се ценя, да се грижа за себе си, да общувам със себе си с повече разбиране, обич, грижа! И днес се чувствам по-красива и секси от всякога + избрах си прекрасен, осъзнат и любящ мъж в живота си.

 

Взех едно от най-правилните и трудни решения в моя живот: да се свържа, опозная, осъзная, приема своя вътрешен женски свят и оцелостя.

 

Посветих време за осъзнаване, виждане, приемане и грижа на раните ми от близостта, на бариерите ми в интимността, на признаване на женското и мъжкото в живота ми.

 

Избрах да се науча да се ценя и да изграждам отношения с мъжете, в които да ги признавам повече и да общувам с тях, по начин, който сближава и увеличава любовта.

 

И това е сърцето на моята практика!

 

MB-122

 

ИЗВЪРВЯХ ПЪТЯ ОТ ЖЕНА, КОЯТО СЕ СРАМУВАШЕ, СТРАХУВАШЕ, КРИЕШЕ, ДОКАЗВАШЕ –  ДО ЖЕНА, КОЯТО ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ДОВЕРЯВА, РИСКУВА, УЧИ ДА СЕ СВЪРЗА, ОПОЗНАВА И ПРИЕМА. ДНЕС СЪМ ЩАСТЛИВО ОМЪЖЕНА ЗА ЛЮБЯЩ И СИЛЕН МЪЖ, ДО КОЙТО СЕ ЧУВСТВАМ #ЦЕННА #ДАМА #ЖЕНА!

 

Благословена съм да съм с партньор, с който споделяме време заедно, който цени работата ми и ми помага в нея (дълбока благодарност за този прекрасен сайт, който заедно създадохме). Чувствам се стоплена от неговата доброта, топлота и мъжко присъствие. Днес имам отношения, в които изразявам своята уязвимост, чувствителност и раненост, защото знам, че съм на сигурно място!

 

Имам огромното желание все повече и повече жени да имат любящ, взаимен съюз, първо със себе си и след това с мъжа до тях. Вярвам, че обичаната жена е по-добра, по-щедра и може да донесе щастие на всички покрай себе си!

 

 

В моята практика стъпвам на дарбата си да създавам сигурност, да те чувам дълбоко, да ти казвам истината, да подкрепям тези процеси, които те водят до пълноценна любовна връзка с подходящия мъж. Вярвам, че няма универсални отговори и истини и че имаме нужда от някой, който да ни помогне да се свържем със своята истина на жена и да разберем малко повече своите нужди, желания и лична история.

 

 

Тук съм да те подкрепя в този процес, всеки един момент, в който ти го пожелаеш и се почувстваш готова. Ще бъда открита с теб: може да боли, иска време, инвестиция и постоянство. Но си заслужава. Разбираш го, когато се погледнеш в огледалото и видиш една жена, здраво стъпила на земята, с отворено и пълно с вяра сърце, до мъж, който почита и обича!

 

 

Вярвам, че жените може да активираме мъжете да гравитират около нас, да ни дават внимание, да чуват чувствата ни и да ни третират като ДАМИ, когато си върнем своята ценност, когато пуснем нездравите мъже и се обърнем към здравото и истински секси мъжко. И това е в сърцето на моята практика!

 

Тук съм за теб, ако:

♥ Преживяваш развод, изневяра, конфликти във връзката си
♥ Те е страх да останеш сама и правиш компромиси със себе си
♥ Не получаваш качествено внимание в любовния си живот и имаш усещането, че трябва да заслужиш внимание и грижа
♥ Избираш мъже, които под някаква форма не избират теб: не са сигурни, ту те искат, ту не те искат, изчезват внезапно или не задълбочават отношенията
♥ Чувстваш, че сякаш нещо не е наред с теб или че нещо не ти достига
♥ Ти е трудно да помолиш за помощ и често се прераздаваш за другите
♥ Изпитваш натрапчиво чувство на вина, ако искаш повече за себе си или откажеш на близките си
♥ Имаш трудности във връзката с родителите си – липса на свобода и пространство, критика и отхвърляне, неприемане на отказ, свръх грижа (понякога се задушаваш), агресия
♥ Ти е трудно да говориш за чувствата си и предпочиташ да изглеждаш силна и справяща се
♥ Те обвиняват, че си твърде чувствителна, емоционална или несигурна

Работата с мен ти помага:

♥ Да се чувстваш по-сигурна в себе си и с повече доверие в Теб
♥ Стъпка по стъпка да цениш женската си същност и да си позволяваш да следваш своя ритъм в процеса на опознаване на мъжете
♥ Да се доверяваш на интуицията си и да не премълчаваш, когато нещо не ти харесва в отношението на мъжа
♥ Да си позволиш да получаваш и да спреш да се прераздаваш
♥ Да разпознаваш достатъчно здравите мъже, готови да се ангажират сериозно, от нездравословните мъже
♥ Да изразяваш своите чувства и уязвимост, без да губиш силата си и уважението на другия
♥ Да си по-свързана с вътрешното си чувство, че си ценна, обична и достатъчна, което намалява прераздаването, за да заслужиш внимание и любов и всъщност вдъхновява подходящия мъж да ти дава повече
♥ Да имаш доверие в себе си и да цениш твоето мнение и усещания, за да изказваш своите граници с топлота и да си тръгваш, когато не получаваш, това, от което имаш нужда или си наранявана
♥ Да си позволиш да бъдеш докосвана с обич и да усещаш, че си желана, а не досадна

 

 

Когато си готова да вървиш по този път, за мен ще е чест да съм ДО ТЕБ! Виж как ето тук: www.marinabayraktarova.com/моите-програми/

 


Марина Байрактарова, Любовен психолог

 

 

  • Art of Feminine Presence On-line Intensive 2020, Raychael Jane Groover (автор на книгата Силата да си жена)

 

  • Пълноправен член на Българската Асоциация по Гещалт терапия в България, www.gestaltbagt.com, 2020

 

  • Дипломиран гещалт терапевт към Българския Институт по Гещалт Терапия, Юни 2019

 

  • Дипломиран Психолог от Софийския Университет Св. Климент Охридски

 

  • Сертифицирана за работа индивидуално и в група по метода на позитивната психотерапия

 

  • Сертифициран треньор на женски групи и индивидуални консултации от Академия за треньори на Наталия Кобилкина

 

  • Лично преминава обучения и личен опит при признати терапевти, консултанти по женственост и любовни взаимоотношения в България и света: Ирина Киряков, Диана Калицова,Рейчъл Джейн Грувър (Raychael Jane Groover), д-р Барбара Де Анджелис, Наталия Кобилкина