Моята история

Благодаря ти, че искаш да разбереш повече за мен. Аз съм Марина и дълги години се криех зад маската на винаги усмихната, знаеща и можеща (понякога още го правя). Любовният ми живот винаги е бил много важен за мен, но дълги години имах отношения с мъжете, изпълнени предимно с болка и трудности.

 

Постоянно усещах, че е нужно да полагам усилия, за да спечеля любовта на мъжа до мен. Липсваше ми внимание, нежност, усещане, че съм желана и харесвана жена. Трудно казвах НЕ и съответно се съгласявах на дейности и условия, които не ми харесваха, само и само да не се разделим и да остана САМА. Не знаех как да общувам с мъжа до мен, за да създавам близост и свързване. Отвън не показвах своята дълбока уязвимост, но във вътрешния си свят се съмнях в себе си и стойността си, като жена. В резултат често критикувах, обвинявах, исках да ги променя, но дълбоко в сърцето си копнеех за нежност, да се чувствам ценна и обичана жена.

 

Понякога ми е трудно да си призная, че живях така твърде дълго – далече от себе си и потисната. Бях гладна за повече нежност, разбиране, усещане за жена. И на този глад съм благодарна! Този глад ме извади да си тръгна от партньора си и ме отведе по пътя към свързването с мен и вътрешната сигурност. Днес осъзнавам, че това пътуване е почти невъзможно да осъществиш сам и съм благодарна на срещата ми с хора, които ми дадоха  подкрепа.

 

Чрез тях се научих да се храня, да се ценя, да се грижа за себе си, да общувам със себе си с повече разбиране, обич, грижа! И днес се чувствам по-красива и секси от всякога + привлякох прекрасен, осъзнат и любящ мъж в живота си.

 

Взех едно от най-правилните и трудни решения в моя живот: да се свържа, опозная, осъзная, приема своя вътрешен женски свят.

 

Посветих време за лечение и грижа на раните ми от близостта, на осъзнаване и надрастване на бариерите ми в интимността, на признаване на женското и мъжкото в живота ми.

 

Избрах да се науча да се ценя и да изграждам отношения с мъжете, в които да ги признавам повече и да общувам с тях, по начин, който сближава и увеличава любовта.

 

И това е сърцето на моята практика!

 

MG_3867 1000

ИЗВЪРВЯХ ПЪТЯ ОТ ЖЕНА, КОЯТО СЕ СРАМУВАШЕ, СТРАХУВАШЕ, КРИЕШЕ, ДОКАЗВАШЕ, ДО ЖЕНА, КОЯТО ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ДОВЕРЯВА, РИСКУВА, УЧИ ДА СЕ СВЪРЗА, ОПОЗНАВА И ПРИЕМА. ДНЕС СЪМ ЩАСТЛИВО СГОДЕНА ЗА ЛЮБЯЩ И ПРЕКРАСЕН МЪЖ, ДО КОЙТО СЕ ЧУВСТВАМ #ЦЕННАКРАСИВАОБИЧАНА!

 

Имам щастието да съм с партньор, с който споделяме време заедно, който цени работата ми и ми помага в нея (хиляди благодарности за този прекрасен сайт, който заедно създадохме). Чувствам се благословена и стоплена от неговата доброта, топлота и мъжко присъствие. Днес имам отношения, в които изразявам своята уязвимост, чувствителност и раненост, защото знам, че съм на сигурно място!

 

Имам огромното желание все повече и повече жени да имат любящ, взаимен съюз, първо със себе си и след това с мъжа до тях. Вярвам, че обичаната жена е по-добра, по-щедра и може да донесе щастие на всички покрай себе си!

 

В моята практика стъпвам на принците на гещалттерапията: осъзнаване, свързване, приемане, тук и сега, аз и ти сме в диалог. Вярвам, че няма универсални отговори и истини и че понякога имаме нужда от някой, който да ни помогне да се свържем със своята истина на сърцето и да разберем малко повече своите нужди, желания и лична история.

 

Тук съм да те подкрепя в този процес, всеки един момент, в който ти го пожелаеш и се почувстваш готова. Ще бъда открита с теб: може да боли, иска време, инвестиция и постоянство. Но си заслужава. Разбираш го, когато се погледнеш в огледалото и усещаш, че си на сигурно място!

 

Вярвам, че имаме нужда да си припомним женската си природа и да се научим да се свързваме с мъжете в живота си автентично, без страх, че ще си тръгне, без да печелим любовта му, с любов към себе си и другия.

 

Ако си готова да вървиш по този път, за мен ще е чест да съм ДО ТЕБ!

 

Няма нужда да печелиш любовта на мъжа. Имаш всичко в теб, което да бъде обичано.
Нужно е само да си припомниш, че си #ценнакрасиваобичана.

 

ДОБРЕ ДОШЛА!


Марина Байрактарова, Любовен психолог

 

  • От Юни 2015 до Юни 2018 Марина е поканена от престижния женски сайт iwoman.bg да води рубриката По женски, в която подкрепя жените да имат качествен любовен живот

 

  • Дипломиран Гещалт терапевт към Българския Институт по Гещалт Терапия

 

  • Дипломиран Психолог от Софийския Университет Св. Климент Охридски

 

  • Сертифицирана за работа индивидуално и в група по метода на позитивната психотерапия

 

  • Сертифициран треньор на женски групи и индивидуални консултации от Академия за треньори на Наталия Кобилкина

 

  • Лично преминава обучения и личен опит при признати терапевти, консултанти по женственост и любовни взаимоотношения в България и света: Ирина Киряков, Диана Калицова,Рейчъл Джейн Грувър (Raychael Jane Groover), д-р Барбара Де Анджелис, Наталия Кобилкина,